Фалшиви обяви за евтини стоки заливат профилите във Фейсбук. Специалисти припомнят,

...
Фалшиви обяви за евтини стоки заливат профилите във Фейсбук. Специалисти припомнят,
Коментари Харесай

Внимавайте! Източват ни картата с обяви за евтини стоки

Фалшиви разгласи за евтини артикули заливат профилите във Facebook. Специалисти напомнят, че това е елементарен метод за достъп до банкови данни или компютри.

 

Снимки с евтини преносими компютри за 4 лв. или тротинетки на алегорични цени заливат мрежата. Снимките са съпроводени с пояснение, че опаковката на тъкмо тази партида, нормално поради доставка от онлайн магазин, е била развалена. И по този начин се изяснява и ниската цена на продуктите. На фотографията фактически се виждат продуктите. А цената е на голям етикет, наподобяващ дизайна на този от българска верига за техника. Към всичко това има и " мнения “, които показват удовлетворение от покупката. За са се стигне до договорка обаче, линкът е подвеждащ, предизвестяват специалистите.

 

Стоките в никакъв случай не идват или не наподобяват като от рекламата. А по-опасното е, че се желаят много данни по банковата карта. Което би довело до източването ѝ.

 

Онлайн търговията в България и в Европейски Съюз е контролирана с правила за онлайн търговците, с цел да няма измами. Но обществените мрежи не са. Социалните медии са източник на 88 % от всички измами при покупки, регистрираха скорошни данни на английската банка " Барклис “, представени от " Евронюз “, оповестява БНР.

Девет от 10 измами при покупки стартират от обществените медии. 24 % от излъганите са сред 21-30 години. Най-пострадали са обаче хората над 70-годишна възраст. Те губят най-вече пари от сходни измами.

Затова и банката прикани притежателите на обществените медии да имат фонд за възобновяване на разноските на жертвите, който да бъде финансиран от всички компании, чиито платформи са били употребявани. Предотвратяването на измами да стане наложителна мярка за софтуерните компании. Поскаха и обществените медии да принуждават фирмите да разгласяват своите данни за машинация, с цел да осведомят клиентите за рисковете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР